ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης Ηλεκτρονικού καταστήματος της  ΓΙΑΝΝΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ
Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών της  www.giannedakioptics.com από τον επισκέπτη/χρήστη προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία του με τους παρακάτω όρους χρήσης, που ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου, που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα της. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους αυτούς πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου και εάν δεν συμφωνεί, οφείλει να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου τους. Ο επισκέπτης/χρήστης παρακαλείται να ελέγχει το περιεχόμενο των όρων χρήσης για ενδεχόμενες αλλαγές. Η εξακολούθηση της χρήσης της www.giannedakioptics.com ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές σημαίνει την ανεπιφύλακτη, εκ μέρους του επισκέπτη / χρήστη, αποδοχή των όρων αυτών.

  1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

H ιστοσελίδα www.giannedakioptics.com  είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της Γιαννεδάκη Μαρία με ΑΦΜ 070343561 ΔΟY: Ηρακλείου, 
Έδρα: Ζωγράφου 2 Ηράκλειο με δραστηριότητα την «Εμπορία βοηθημάτων οπτικής οράσεως». Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στις  Αρχάνες στην οδό Τσικριτζή Δημητρίου 2, 71500 Ηράκλειο .Οι κλήσεις θα γίνονται στο 2810333980 & 6979662293 με χρέωση σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας, e-mail:giannedaki.optics@gmail.com Πάγιος σκοπός της επιχείρησης μου είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) δίνει τη δυνατότητα τόσο στους πελάτες μας όσο και σε όλους τους χρήστες του internet να ενημερωθούν άμεσα για τα προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση μας, να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά καθώς και να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη που θα τους διευκολύνει στις αγορές τους. Στην ιστοσελίδα μας (website) δίνουμε την δυνατότητα στους πελάτες μας να ενημερώνονται για το υπάρχοντα αποθέματα

  1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Όλος ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας, το κείμενο, τα γραφικά, η επιλογή και οι ρυθμίσεις αυτής, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. Επιφυλασσόμενων όλων των δικαιωμάτων.

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα φυσικά πρόσωπα που επισκέπτονται τον ιστότοπο  www.giannedakioptics.com (χρήστες) μπορούν να πλοηγούνται στις ιστοσελίδες του και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του είτε ως απλοί επισκέπτες είτε ως εγγεγραμμένοι χρήστες και για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων εξ’ αιτίας της πρόσβασης αυτής ισχύει η παρούσα πολιτική. Για κάποιες επιμέρους υπηρεσίες (όπως η υπηρεσία οnline ραντεβού για την επίδειξη βοηθημάτων χαμηλής όρασης κ.α ) ισχύουν επιπροσθέτως οι ειδικότεροι όροι επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που αναφέρονται κατά την παραγγελία της υπηρεσίας

Κάθε χρήστης που επιθυμεί να προβεί σε online  αγορά από το www.giannedakioptics.com έχει την δυνατότητα να επιλέξει 2 τρόπους προκειμένου να την ολοκληρώσει: είτε ως επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης.

3.1 Νομιμότητα και Σκοπός της Επεξεργασίας, Ενημέρωση και Επικαιροποίηση Δεδομένων
H επιχείρηση με την επωνυμία  GIANNEDAKI OPTICS είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/εγγεγραμμένου χρήστη και ελέγχει την επεξεργασία των δεδομένων του η οποία συμμορφώνεται με τον Ν. 4624/2019 (Α! 137) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΚ για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 και άλλες διατάξεις» ως επίσης και τη διατήρηση ορισμένων διατάξεων Ν. 2472/1997 σύμφωνα με το άρθρο 84 του ν. 4624/2019 .

Η Επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS ενημερώνει τους χρήστες του ιστότοπου της τα κάτωθι:

3.1.α Για την επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών  για τον σκοπό της πλοήγησης στο περιεχόμενο και των ηλεκτρονικών αγορών στον ιστότοπο της www.giannedakioptics.com  η  ΓΙΑΝΝΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  στηρίζεται στις εξής νόμιμες βάσεις:

– Εκτέλεση σύμβασης (άρθρο 6.1.β ΓΚΠΔ): Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της εκτέλεσης της σύμβασης πώλησης από απόσταση ή για να ληφθούν μέτρα κατ’ αίτηση του χρήστη πριν από τη σύναψη σύμβασης, και, ιδίως, να μπορεί ο χρήστης να ολοκληρώνει τις παραγγελίες του στο www.giannedakioptics.com  είναι απαραίτητη η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που παρέχονται από αυτόν κατά την εγγραφή και την καταχώριση της παραγγελίας του στην φόρμα καταχώρισης της παραγγελίας και η καταγραφή και παρακολούθηση των συναλλαγών του. Σκοπός της βασικής αυτής επεξεργασίας των δεδομένων είναι για κάθε χρήστη, η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας, η επικοινωνία  και η αποστολή πληροφοριακών μηνυμάτων που αφορούν τα στάδια της διεκπεραίωσης της παραγγελίας, η παροχή διευκρινίσεων σχετικών με την παραγγελία και γενικώς η ανάλυση και οι πληροφορίες για αγορές που έχει πραγματοποιήσει, η παράδοση της παραγγελίας στο χώρο επιλογής του, η επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του σε κάθε αναγκαία περίπτωση και η ενημέρωση του για το υπάρχον απόθεμα στο www.giannedakioptics.com  ανά προϊόν στο κατάστημα οπτικών της Επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS

– Έννομα συμφέροντα (άρθρο 6.1.στ ΓΚΠΔ): Κάποιας μορφής επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την βελτίωση των υπηρεσιών της επιχείρησηςGIANNEDAKI OPTICS, τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης ή κακής χρήσης, την τυχόν συνεργασία με δικαστικές και ρυθμιστικές αρχές. Επίσης για την τακτική ενημέρωση του επισκέπτη ή/και του εγγεγραμμένου χρήστη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (SMS) ή οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου επικοινωνίας στα στοιχεία επικοινωνίας του, που αποκτήθηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της χρήσης του www.giannedakioptics.com, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS  στο πλαίσιο της συναλλακτικής τους σχέσης (άρθρο 11 παρ. 3 του ν.3471/2006) και εφόσον o χρήστης δεν αντιτάσσεται σε αυτή την επικοινωνία.

–Έννομη υποχρέωση (άρθρο 6.1.γ ΓΚΠΔ): κάποια δεδομένα των χρηστών διατηρούνται για τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS όπως για σκοπούς φορολογικούς και λογιστικούς.

3.1.β. Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης έχει δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης και επικαιροποίησης των προσωπικών του δεδομένων που γνωστοποιεί και οφείλει να γνωστοποιεί το συντομότερο στην επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS. τυχόν αλλαγή των προσωπικών στοιχείων που έχει δηλώσει με την εγγραφή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICSγια την καλύτερη εξυπηρέτηση του.

3.2 Επεξεργασία και είδος προσωπικών δεδομένων – Δικαιώματα επισκεπτών/εγγεγραμμένων χρηστών  

α) Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων: Η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS  σε περίπτωση online αγοράς θα επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη όπως αυτά δηλώνονται από τον ίδιο κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του ή/και στην παραγγελία του στην φόρμα καταχώρισης στοιχείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη παραγγελία του μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Κάθε  χρήστης του online καταστήματος  www.giannedakioptics.com  έχει την δυνατότητα να επιλέξει 2 τρόπους προκειμένου να ολοκληρώσει μία ηλεκτρονική παραγγελία και να δηλώσει τα προσωπικά του δεδομένα:

  1. Ως απλός επισκέπτης: Στην περίπτωση αυτή τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρηθούν στα αρχεία της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS για σαράντα (40) ημέρες από την παράδοση ή την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας του και η επεξεργασία τους θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης από απόσταση. Τα δεδομένα όμως που αποδεικνύουν την πραγματοποίηση της συναλλαγής θα διατηρηθούν για φορολογικούς λόγους (παραστατικό τιμολόγησης) και τα δεδομένα επικοινωνίας του θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση  GIANNEDAKI OPTICS για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας, εκτός αν ο χρήστης έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τέτοια επικοινωνία.
  2. Ως εγγεγραμμένος χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος: Στην περίπτωση αυτή ο εγγεγραμμένος χρήστης έχει δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη (useraccount) στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται στα αρχεία της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS  μέχρι αυτός να ζητήσει την διαγραφή τους. Μία φορά το χρόνο η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS  θα ζητά από τον εγγεγραμμένο χρήστη να επιβεβαιώσει την ορθότητα των στοιχείων που αυτή διατηρεί και να τα επικαιροποιήσει εφόσον υπάρχουν αλλαγές. Ο εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μεταβάλλει ή να διορθώσει τα δεδομένα του κάνοντας είσοδο στον λογαριασμό του στο www.giannedakioptics.com (login) με το όνομα χρήwστη (username) και κωδικό πρόσβασης του (password).

β) Είδος Προσωπικών Δεδομένων

Ειδικότερα, τα προσωπικά δεδομένα που θα πρέπει να παρέχει κάθε χρήστης (είτε αγοράζει ως επισκέπτης είτε ως εγγεγραμμένος χρήστης) προκειμένου να διενεργηθεί οποιαδήποτε συναλλαγή μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος ( www.giannedakioptics.com ) της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS  και να πραγματοποιηθούν παραγγελίες προϊόντων της είναι τα εξής:

το πλήρες ονοματεπώνυμο του

η διεύθυνση αποστολής των προϊόντων

η διεύθυνση χρέωσης της παραγγελίας (σε περίπτωση που είναι διαφορετική από την διεύθυνση αποστολής)

τα στοιχεία τιμολόγησης (σε περίπτωση που έχει επιλεγεί πληρωμή με τιμολόγιο)

ο αριθμός ενός τηλεφώνου επικοινωνίας

η ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) του.

Επιπλέον των ανωτέρω η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS  συλλέγει και αποθηκεύει επίσης τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα μόνο για τους εγγεγραμμένους χρήστες:

ιστορικό παραγγελιών

συχνότητα επισκέψεων

προϊόντα που βρίσκονται στο καλάθι ή την λίστα αγαπημένων

συμμετοχή σε προωθητικές ενέργειες

Σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει παράδοση προϊόντων ή υπηρεσιών σε τρίτο πρόσωπο εκτός από τον επισκέπτη ή εγγεγραμμένο χρήστη, ο τελευταίος αναγνωρίζει ότι θα έχει την πλήρη ευθύνη για την ενημέρωση και την πλήρη συναίνεση του προσώπου, που ορίζει ως παραλήπτη, για την κοινοποίηση των προσωπικών του δεδομένων στην επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS για το σκοπό και μόνο της παράδοσης σε αυτό, των σχετικών προϊόντων και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τυχόν αξιώσεις του προσώπου αυτού έναντι της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS 

Τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης ή ο εγγεγραμμένος χρήστης δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS  κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον της συνεργαζόμενης εταιρείας (Euronet) που έχει αναλάβει τη δρομολόγηση των καρτών.

O επισκέπτης αλλά και ο εγγεγραμμένος χρήστης ενημερώνεται επίσης ότι για την επικοινωνία της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS με αυτόν, στο πλαίσιο του άρθρου 11 παρ. 3 του ν. 3471/2006, επεξεργάζεται τα στοιχεία επικοινωνίας που αυτός έχει δηλώσει. Επίσης, ότι, όταν αποστέλλονται μέσω SMS/viber/email κλπ στον εγγεγραμμένο χρήστη ενημερώσεις για αλλαγές των όρων χρήσης του  www.giannedakioptics.com  με υπερσύνδεσμο (link), είναι δυνατό να καταγράφεται η IP διεύθυνση της ηλεκτρονικής του συσκευής (κινητό, tablet, υπολογιστής κλπ) για την απόδειξη ότι o εγγεγραμμένος χρήστης έχει λάβει την ενημέρωση.

γ. Αποδέκτες δεδομένων: Για τα δεδομένα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη, οι αποδέκτες των δεδομένων του χρήστη δύνανται να είναι:

i. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS 

  1. Οι φορολογικές κλπ ελεγκτικές, εποπτικές και ανεξάρτητες αρχές σε περίπτωση σχετικού ελέγχου.
    iii. Η εταιρεία η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης του πελατολογίου των φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων καθώς και των μελών των καρτών πιστότητας (υπηρεσίες CRM) της επιχείρησης GIANNEDAKIOPTICS. και η οποία έχει αναλάβει μεταξύ άλλων την καταχώριση, ενημέρωση, επικαιροποίηση και διατήρηση της βάσης δεδομένων με τα δεδομένα των μελών ως εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό της επιχείρησης GIANNEDAKIOPTICS και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις καταγεγραμμένες εντολές της ή/και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία παρέχει στο μέλλον στην επιχείρηση  GIANNEDAKI OPTICS τις ίδιες υπηρεσίες σε αντικατάσταση ή σε συνεργασία με την ως άνω εταιρεία. 
    iv. Εξωτερικοί συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, αποθήκευση και διαχείριση παραγγελιών, υπηρεσία ταχυμεταφοράς ή ομαδικής αποστολής προϊόντων, υπηρεσίες εγκατάστασης προϊόντων και υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων πωλήσεων, πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών με τους οποίους συνεργάζεται η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS  και οι οποίοι υπόκεινται στους ειδικούς αυστηρούς όρους επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που έχουν συμφωνήσει με την επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Κατά την καταχώριση, πρόσβαση ή/και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη και του εγγεγραμμένου χρήστη οι υπάλληλοί και προστηθέντες της επιχείρησης GIANNEDAKI OPTICS. δεσμεύονται να συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων καθώς και με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων του ν. 4624/2019 κλπ. Η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS απαιτεί από τους υπαλλήλους της, τους συντηρητές της ιστοσελίδας της, καθώς και τους τρίτους συνεργάτες της να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων πολιτικών και διαδικασιών ώστε να αποτρέπουν την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/εγγεγραμμένων χρηστών της που επεξεργάζονται και διαθέτουν και εφαρμόζουν διαδικασίες διαχείρισης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων κατά τρόπο που είναι σύννομος και τα προστατεύουν σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.).

Για την αποστολή επικοινωνίας μέσω SMS και υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων OTT (όπως Viber, WhatsApp κ.λπ.) η επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS  κάνει χρήση των κοινοποιημένων αριθμών κινητής τηλεφωνίας που νομίμως επεξεργάζεται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας από αυτές τις υπηρεσίες και εφαρμογές, ανατρέξτε στους αντίστοιχους όρους και τις πολιτικές απορρήτου που εφαρμόζονται από τους αντίστοιχους παρόχους ΟΤΤ υπηρεσιών και παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

δ) Δικαιώματα υποκειμένου δεδομένων: Κάθε επισκέπτης ή εγγεγραμμένος χρήστης, ως υποκείμενο δεδομένων, δύναται να ασκήσει οιαδήποτε στιγμή τα δικαιώματα του, όπως αυτά προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 Ε.Ε. και ιδίως τα άρθρα 12 έως 23 αυτού και την εθνική νομοθεσία και ειδικότερα:

i). το δικαίωμα στην ενημέρωση και την πρόσβαση στα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιχείρησηGIANNEDAKI OPTICS 

  1. ii) το δικαίωμα στον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του, 
    iii) το δικαίωμα διόρθωσης ή διαγραφής μέρους ή του συνόλου (δικαίωμα στη λήθη) των προσωπικών του δεδομένων,
  2. iv) το δικαίωμα αντίταξης, δηλαδή να προβάλλει αντιρρήσεις στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, και
  3. v) το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του.

ε) Χρόνος Διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων: Τα προσωπικά δεδομένα αγορών του χρήστη που πραγματοποιεί αγορές ως απλός επισκέπτης θα ανωνυμοποιούνται (40) ημέρες από την ολοκλήρωση ή την ακύρωση της συγκεκριμένης παραγγελίας του. Τα προσωπικά δεδομένα του εγγεγραμμένου χρήστη θα διατηρούνται έως ότου ο εγγεγραμμένος χρήστης ζητήσει την διαγραφή του λογαριασμού του. Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις αγορές τους καθώς και την ενημέρωση  για την επεξεργασία των δεδομένων του δύνανται να παραμένουν ως πληροφορίες για τον επισκέπτη και τον εγγεγραμμένο χρήστη προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων τους από την επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών. Τα δεδομένα που συλλέγονται εξαιτίας της επικοινωνίας σας με την επιχείρηση GIANNEDAKI OPTICS, είτε μέσω της online φόρμας επικοινωνίας στο www.giannedakioptics.com είτε μέσω email είτε μέσω τηλεφώνου, ανωνυμοποιούνται δύο (2) έτη από την ημερομηνία επικοινωνίας.

Η επιχείρηση  GIANNEDAKI OPTICS δηλώνει ότι ουδεμία άλλη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών θα γίνει για άλλους σκοπούς, πέρα από αυτούς που αναφέρονται στους παρόντες όρους χωρίς την εκ των προτέρων ενημέρωση και, όπου απαιτείται, ρητή συγκατάθεσή του υποκειμένου.